SRI LANKA

BIJZONDERE PLAATSEN

Sri Lanka

Sri Lanka is een vakantiebestelling in op komst. Na een jarenlange burgeroorlog heerst er sinds een aantal jaren weer rust in het land en is Sri Lanka zich verder aan het ontwikkelen als toeristische bestemming. Wie het land bezoekt vindt er prachtige ru´nes van oude koningssteden en lang vervlogen culturen. Het Boeddhisme en Hindoe´sme zijn de belangrijkste godsdiensten. Er zijn kleurrijke hindoetempels en prachtige eeuwenoude Boeddhistische rotstempels. De natuur is prachtig. In het land heerst een tropisch klimaat wat een grote diversiteit aan dieren en planten oplevert. In het land zijn diverse Nationale Parken te vinden. Ook de wateren rondom het eiland zijn prachtig. Rondom het eiland kun je walvissen en dolfijnen spotten. Het is een geliefde plaats voor zeeschildpadden en er zijn diverse stukken waar je koraal kunt vinden en kleurrijke vissen.

Naast de eigen historie vindt je ook heel wat koloniale geschiedenis op het eiland. De Nederlanders, Engelsen en Portugezen. De Portugezen waren de eersten die het eiland ontdekten. Waarna de Nederlanders in de 17e eeuw volgden. De Nederlanders waren vooral ge´nteresseerd in de handel in specerijen. Handelsforten van de VOC kun je nog terugvinden in Delft, een eilandje voor de kust van Sri Lanka, Trincomalee, Matera en Galle. Het waren de Engelsen die de theeplantages introduceerde in Sri-Lanka. Nog steeds komt een groot deel van de inkomsten van het land van het verbouwen en de handel in thee. Het waren de Britten ook die de spoorwegen in het land aanlegden. Een van de mooiste treinritten ter wereld is die van Kandy naar Ella.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ÚÚn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Sri Lanka

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Sri Lanka. De overweldigende natuur, het koloniale verleden en de prachtige stranden zorgen voor een fraai aanbod van bijzondere plekjes.

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŰle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN SRI LANKA

Sri Lanka > Anuradhapura
Sri Lanka > Botanische tuinen van Peradeniya
Sri Lanka > Buduruwagala Tempel
Sri Lanka > Dhowa Rock Tempel
Sri Lanka > Elephant Transit Home
Sri Lanka > Ella Rock
Sri Lanka > Fort Galle
Sri Lanka > Gouden tempel van Dambula
Sri Lanka > Horton Plains
Sri Lanka > Kandy Central Market
Sri Lanka > Koneswaramtempel
Sri Lanka > Knuckles Mountain Range
Sri Lanka > Liptonĺs Seat
Sri Lanka > Little Adams Peak
Sri Lanka > Madu Ganga
Sri Lanka > Minneriya nationaal park
Sri Lanka > Polonnaruwa
Sri Lanka > Sigiriya Leeuwenrots
Sri Lanka > Sri Muthumariamman Tempel
Sri Lanka > Tempel van de Tand
Sri Lanka > Theeplantages
Sri Lanka > Udawale National Park

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Sri Lanka?

Sri Lanka informatie
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka zonkalender
winterzon op Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl