bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Fort Frederik en de Koneswaramtempel

FORT FREDERIK EN DE KONESWARAMTEMPEL

SRI LANKA

Dit prachtige tempelcomplex is de grootste hindoe´stische tempel van Sri-Lanka. Je vindt de tempel in Trincomalee, op een rots midden in een oud VOC fort. Op deze rots stond eeuwenlang een prachtige oude Hindoetempel. De tempel werd echter in 1622 verwoest door de Portugezen.

In 1950 werd de Hindoetempel weer in ere hersteld en kregen oude beelden een plaats in een nieuw tempelcomplex. Bij een bezoek aan de tempel rijdt je eerst door de poort van het oude VOC fort. De Nederlanders veroverde het fort namelijk op de Portugezen.

 

De oude militaire gebouwen binnen het fort zijn nog in tact en hebben de kenmerkende West-Europese koloniale stijl. Het Sri-Lankaanse leger gebruikt het als trainingscentrum. Grappig detail zijn de wilde herten die je overal in het fort ziet. De tempel zelf ligt op de heuvel en is erg kleurrijk. Vanaf de tempel heb je een mooi zicht op de oceaan.

 
Meer informatie?

Koneswaramtempel
Fort Frederik
Sri Lanka voor beginners
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl