bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Fort Galle

FORT GALLE

SRI LANKA

Het Fort van Galle is een van de Nederlandse overblijfselen in Sri Lanka. De Nederlanders veroverde het fort op de Portugezen en stichtte er hun eigen kolonie gericht op de handel in voornamelijk specerijen. Wie binnen de muren van het fort is de Nederlandse VOC mentaliteit nog steeds levend.

Bijzonder is het Nederlands hervormde kerkje. Nadat de Nederlanders zich hier stevig hadden gevestigd, kwamen ook de eerste vrouwen van VOC vaarders naar Sri Lanka toe. In het kerkje vind je hun graven. Erg bijzonder om duizend mijlen van huis ineens een grafschrift in het Nederlands te lezen.

 

Ook aan andere gebouwen zie je nog steeds de invloed van de Nederlanders. Op verschillende gebouwen zie je VOC tekens, de oude rechtbank en handelsbeurs staan nog steeds overeind en binnen het fort sta je ineens op de Leynbaan.

 
Meer informatie?

Fort Galle
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka bezienswaardigheden top 10
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl