bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Madu Ganga

MADU GANGA

SRI LANKA

Madu Ganga is een mangrovemoeras dat je aan de zuidwestkust van Sri Lanka vindt. Met een klein motorbootje kun je de mangrove lagune bekijken. Je vindt er prachtige mooie vogels, bijzondere bomen en planten en her en der in de bomen klauteren apen met de boot mee. Af en toe zie je op de kant ook een grote watervaraan.

Overal in de lagune vind je zogenaamde fish spa’s. In het water van de rivier zijn tientallen geļmproviseerde baden gemaakt waar je met je voeten in kan. In de baden geen kleine visjes zoals we in Europa gewend zijn, maar flinke goudkleurige vissen.

 

Midden in de lagune ligt een eiland waar kaneel groeit. In de hoop dat je uiteraard ook een paar zakjes kaneel koopt, wordt je uitgebreid uitgelegd hoe men hier al eeuwen lang kaneel groeit en oogst. Onder genot van een kopje kaneelthee krijg je uitleg over de heilzame werkingen van kaneel.

 
Meer informatie?

Madu Ganga
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka bezienswaardigheden top 10
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl