bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Buduruwagala Tempel

BUDURUWAGALA TEMPEL

SRI LANKA

Zo’n 25 kilometer buiten Ella onder weg naar het zuiden vind je deze Boeddha’s in de rotsen. De beelden zijn waarschijnlijk gemaakt in de 10e eeuw. Letterlijk betekent de naam van de tempel Boeddha’s in de rots. De tempel is gelegen midden in de rustige bossen.

De tempel bestaat uit een steile rotswand met hierin 7 beelden gehakt. De grootste staat in het midden en is een 17 meter hoge Boeddha. De Boeddha heeft een hand omhoog als teken van bescherming voor zijn volgelingen. Naast de Boeddha staan aan weerszijde verschillende beelden.

 

Een van de beelden stelt de godin Tara voor. Dit is een godin uit het Mahayanaboeddhisme. Deze vorm van Boeddhisme gelooft dat je ook in één leven de staat van volledige verlichtheid kunt bereiken en dat dit voor iedereen is weggelegd, niet alleen voor priesters.

 
Meer informatie?

Buduruwagala Tempel
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka klimaat en beste reistijd
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl