bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Minneriya nationaal park

MINNERIYA NATIONAAL PARK

SRI LANKA

Wie olifanten wil zien in Sri-Lanka moet zeker dit nationaal park in de buurt van Habarana bezoeken. Het bijna 90 vierkante kilometer grote park is een toevluchtsoord voor olifanten. De olifanten kunnen vrij in en uit het park bewegen. Bezoekers hebben slechts toegang tot een gedeelte van het park.

Met een open jeep word je door dichte bebossing naar de openvlaktes van het park gereden. Hier bij de grote waterreservoirs kun je de meeste olifanten vinden. Minneriya nationaal park heeft een van de grootste concentraties olifanten in AziŽ. De kans dat je dus een grote groep tegenkomt is erg groot.

 

Vooral in de maanden augustus en september zijn er in het park veel olifanten te vinden. Vaak hebben de grote families dan ook kleintjes. Wie geluk heeft kan een tijdje kijken naar een groep babyolifantjes die met elkaar aan het spelen zijn. Blijf wel op gepaste afstand.

 
Meer informatie?

Minneriya nationaal park
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka bezienswaardigheden top 10
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl