bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Liptonís Seat

LIPTON'S SEAT

SRI LANKA

Wie Liptonís Seat wil bekijken moet vroeg uit bed komen. Het mooist is namelijk om de top van deze berg, een van de hoogste in Sri Lanka, te bezoeken bij zonsopgang. Wie wat later op de dag komt vindt het topje van de berg vaak in de wolken. Het uitzicht is dan volledig weg.

De tocht naar boven maak je vanaf de theefabriek met een Tuk Tuk. De kleine weggetjes naar boven zijn niet geschikt om met de auto op te rijden. Bij de officiŽle ingang van de plantage kun je onder slagboom door, als het erg vroeg is zit hier nog niemand, maar mag je wel naar boven.

 

Terwijl het dal ontwaakt zie je langzaam de zon op komen boven de theeplantages. Houtvuurtjes worden in de huizen in de dorpen beneden in het dal opgepord en er begint gebedsmuziek te komen uit de hindoeÔstische tempel die door heel het dal klinkt. Helemaal boven gekomen vind je Sir Thomas Lipton op zijn favoriete uitzicht punt.

 
Meer informatie?

Liptonís Seat
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka in 24 foto's
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl