bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Elephant Transit Home

ELEPHANT TRANSIT HOME

SRI LANKA

Vlakbij het Udawalale nationaal park ligt het Elephant transit home. Anders dan in andere zogenaamde olifant weeshuizen wordt hier het publiek op grote afstand gehouden. De filosofie hierachter is dat het niet goed is voor de olifanten om zo dicht bij de mens te komen.

In dit Transit home worden olifanten alleen gevoederd door de verzorgers achter een schutting. Er is bijna geen direct contact. Het publiek blijft ook op enige afstand. Hier geen badderen of op olifanten rijden. Het gaat er allemaal natuurlijker aan toe.

 

Op een grote vlakte wonen de olifanten samen in een kudde zoals ze dat ook doen in de vrije natuur. De Eens per dag worden ze gevoederd en mag je komen kijken. Het is een erg leuk gezicht hoe de kleine olifantjes melk gevoerd krijgen.

 
Meer informatie?

Elephant Transit Home
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka bezienswaardigheden top 10
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl