bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Dhowa Rock Tempel

DHOWA ROCK TEMPEL

SRI LANKA

Op 6 km van Ella ligt de Dhowa Rock tempel. Hier is een oude uit de rots gehakte Boeddha te bewonderen. De Boeddha is naar alle waarschijnlijkheid al meer dan 2000 jaar oud. De Boeddha is gelegen op een rotsplateau waar een rivier langs loopt.

Bij een bezoek aan de tempel kun je ook de tekeningen bewonderen in de bijbehorende tempel. Binnenin de tempel zijn diverse tekeningen en beelden te vinden die het leven van Boeddha wee geven. Bijzonder zijn de Portugese tegeltjes die je hier overal op de vloer ziet.

 

Naast de tempel is er ook een klein schooltje voor Boeddhistische monniken. De jonge jongetjes die hier les krijgen om monnik te worden zijn erg nieuwsgierig en doen alles om even onder de saaie les van hun juf uit te komen. Een toerist is een welkome afleiding.

 
Meer informatie?

Dhowa Rock Tempel
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka klimaat en beste reistijd
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl