bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Sigiriya Leeuwenrots

SIGIRIYA LEEUWENROTS

SRI LANKA

De leeuwenrots bij Sigiriya is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sri Lanka. Vanuit de verte kun je de 180 meter hoge rost met zijn bijzondere vorm al boven het landschap uit zien steken. In de 5e eeuw stond bovenop deze Leeuwenrots het paleis van koning Kasyapa.

De rots dankt zijn naam aan de leeuwenpoten die bij de ingang van de rots te zien zijn. Om de rots te beklimmen ga je via een lange smalle trap langs de rots omhoog. Aan de zijkant van de rots zijn nog steeds oude religieuze afbeeldingen te zien.

 

Het uitzicht vanaf de leeuwenrots is fenomenaal. Van het paleis op de top is niet heel veel meer over dan wat afgebrokkelde muurtjes. Vanaf de rots kun je bij helder weer tot ver in de omgeving kijken. Tussen de bossen zie je hier en daar een witte stuppa en de Gouden Boeddha van Dambulla liggen.

 
Meer informatie?

Sigiriya
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka klimaatinfo
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl