bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Theeplantages

THEEPLANTAGES

SRI LANKA

Sri Lanka staat natuurlijk bekend om zijn thee. Een van de bekendste theesoorten, Ceylon, komt hier natuurlijk vandaan. Wie de hoger gelegen binnenlanden in rijdt komt dan ook al snel tussen de theeplantages terecht. Vooral rondom Nuwara Eliya vind je veel bekende plantages.

Thee was niet iets wat van nature groeide in Sri Lanka. Het waren de Engelse kolonisten die de plantensoort met succes hier introduceerde. Tegenwoordig is thee een van de meest belangrijkste inkomsten bronnen en exportproducten van het land. Er wordt zowel zwarte als groene en witte thee geproduceerd.

 

Rijdend door de theevelden zijn er diverse theefabrieken waar je een stop kunt maken. Je krijgt hier uitleg over de productie van thee, de verschillende soorten kwaliteit die er zijn (wat wij drinken in Nederland vinden zij bocht) en natuurlijk mag je ook een aantal soorten thee proeven.

 
Meer informatie?

Thee
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka klimaat en beste reistijd
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl