bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Udawale National Park

UDAWALE NATIONAL PARK

SRI LANKA

Udawale nationaal park is gelegen in het zuiden van Sri Lanka. Het is een zeer divers nationaal park. Door het gebrek aan dichte bossen kun je hier gemakkelijk erg veel verschillende dieren zien. Het park staat vooral bekend om zijn prachtige vogels.

In het park vind je olifanten, herten, buffels, zwijnen en dicht bij het water ook krokodillen. In het water kun je ook schildpadden zien. Het park ligt aan het Uda Walale waterreservoir. Bij je rit naar het nationaal park toe kom je achter het hek een olifant tegen die het zich eigen heeft gemaakt hier hapjes van toeristen te ontvangen.

 

Zorg dat je in het park een goede gids meeneemt. In het park zijn prachtige vogels te vinden zoals papagaaien en bijeneters. Die laatste zijn echter moeilijk te spotten voor ongetrainde ogen. Een beetje gids weet ze echter iedere keer weer voor je aan te wijzen. Een prachtig zicht.

 
Meer informatie?

Udawale National Park
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka bezienswaardigheden top 10
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl