bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Sri Muthumariamman Thevasthanam Tempel

SRI MUTHUMARIAMMAN THEVASTHANAM TEMPEL

SRI LANKA

Deze kleurrijke hindoetempel is gelegen in het stadje Matale vlakbij Kandy. De gevel van de tempel is versierd met meer dan honderd kleurrijke hindoe´stische figuren. Wie om de tempel heen loopt kijkt zijn ogen uit. Honderden goden, godinnen en mythologische figuren kijken de bezoeker aan.

Wie de binnenkant ook wil bewonderen dient de schoenen uit te doen en een kleine gift te betalen. Ook de binnenkant van de tempel is zeer kleurrijk versierd met vele beelden. Het geven van offers gaat in de tempel vaak gepaard met veel muziek.

 

Buiten de tempel staat een van de grote praalwagens. Op religieuze festivals wordt deze praalwagen door de starten van Matale getrokken. Grote beelden van de belangrijkste hindoegoden worden dan, gezeten op een troon, door honderden gelovigen door de starten van de stad heen getrokken.

 
Meer informatie?

Sri Muthumariamman Thevasthanam Tempel
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka klimaatinfo
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl