bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Anuradhapura

ANURADHAPURA

SRI LANKA

Anuradhapura is een van de twee oude koningssteden van Sri_Lanka. In de 19e eeuw werd de oude stad herontdekt en teruggehaald uit de jungle. Het is een uitgebreid prachtig complex van vele tempels, stupa’s en grote Boeddha’s. Voor Boeddhisten is deze plaats één van de heiligste in de wereld.

Anuradhapura werd al gesticht in de 4e eeuw voor christus en pas in de 10e eeuw verlaten en overwoekerd door de jungle. De site is de plaats van de heilige Bodhi boom. Dit is een loot van de boom waaronder ooit Boeddha mediteerde. Het grote tempel complex eromheen is indrukwekkend.

 

Naast de boom is er oude rituele badplaats, vind je de resten van een oud paleis uit de bronstijd en is er de Boeddha van Samadhi. Deze prachtige Boeddha is uit de rots gehouwen. De mediterende Boeddha is erg indrukwekkend en trekt vele pelgrims.

 
Meer informatie?

Anuradhapura
Sri Lanka voor beginners
het klimaat van Sri Lanka
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl