bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Botanische tuinen van Peradeniya

BOTANISCHE TUINEN VAN PERADENIYA

SRI LANKA

Midden in de drukte van de stad Kandy vind je deze botanische tuin. De 60 hectare grote tuin werd door koning Vikramabahu II aangelegd. Er zijn verschillende bijzondere boom en planten soorten te vinden in het park. In de grote palmen wonen zwermen vliegende honden.

In het park zijn diverse soorten tuinen aangelegd. Er is een speciale kas voor bijzondere orchideesoorten. Een deel heeft bijzondere grote bomen. Deze banyanboom heeft wortels die helemaal uitwaaieren over de grond en gigantisch zijn. Ook mooi is de Japanse tuin en het cactushuis.

 

Door de uitgestrektheid van het park, de mooie bomen en de vele romantische zitjes is het een zeer geliefde plek voor jong Srilankaanse stelletjes om bij elkaar te komen. Overal onder de bomen zie je jonge koppels hand in hand zitten.

 
Meer informatie?

Botanische tuinen van Peradeniya
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka bezienswaardigheden top 10
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl