bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Horton Plains

HORTON PLAINS

SRI LANKA

Horton Plains is een natuurpark gelegen vlakbij Nuwara Eliya. Het park is een beschermd natuurgebied. Omdat het op een grotere hoogte ligt dan andere parken kent het een geheel eigen vegetatie. Hier leven een hele hoop bloemen en planten die je elders in Sri Lanka niet tegen komt.

Midden in het park, zo’n uur lopen vanaf de parkeerplaats ligt Worlds End. Deze kloof die zo’n 1000 meter de diepte in stopt is hier letterlijk het einde van de wereld. Zorg wel dat je hier met zonsopgang bent. Wie later komt kijkt tegen een enorm wolkenfront aan en ziet niets meer van het uitzicht.

 

Op de terugweg van Worlds End kom je langs een prachtige waterval, Bakers’ falls. Met een beetje geluk zie je ook een van de grote herten die hier leven. Vooral bij de parkeerplaats willen de mannetjes nog wel eens brutaal rondlopen in de hoop een verloren boterham te vinden.

 
Meer informatie?

Horton Plains
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka klimaat en beste reistijd
Sri Lanka in 24 foto's

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl