bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Gouden Tempel van Dambula

GOUDEN TEMPEL VAN DAMBULA

SRI LANKA

De ingang van het museum van de Gouden Tempel kan je niet ontgaan. De 30 meter hoge Boeddha zie je van ver al liggen. Hij is vooral mooi van ver. De echte schoonheid van dit complex ligt ver achter de kunststof Boeddha die de ingang versiert.

Na een lange klim via vele trappen, hoe meer trappen des te beter voor je karma, kom je terecht in de eeuwenoude rotstempel. De tempel is meer dan 2000 jaar oud. Al in de vroege geschiedenis woonden hier Boeddhistische monniken.

 

De beelden en schilderingen in deze grotten zijn meer dan 700 oud. In de, in de rots uitgehouwen, ruimtes staan verschillende prachtige oude Boeddha’s opgesteld.
De muren en de plafonds van de ruimtes zijn geheel beschilderd met scènes uit het leven van Boeddha en verschillende religieuze verhalen.

 
Meer informatie?

Gouden tempel van Dambula
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka bezienswaardigheden top 10
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl