bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Tempel van de Tand

TEMPEL VAN DE TAND

SRI LANKA

De Tempel van de Tand is een van de heiligste plaatsen voor boeddhisten. De tempel ligt midden in de stad Kandy. Volgens de overleveringen ligt de tand van Boeddha hier in heiligste der heiligen. Het dak van de tempel is van goud. Het werd geschonken door Japan.

De hele dag door is het in de tempel een komen en gaan van pelgrims. De tand zelf krijg je niet te zien. Alleen op speciale dagen staat de deur hiervan open en kun je een blik naar binnen werpen. Hier staat dan weer een rijk versierde kist met daarin een kist en daarin de tand.

 

Eenmaal per jaar komt de tand uit zijn heiligdom. Tijdens het grootste religieuze festival ter wereld wordt de tand op de rug van een enorme olifant door de straten van Kandy heen gedragen. De zogenaamde Perahera is een groots festival van enkele dagen met veel versierde olifanten in de stoet.

 
Meer informatie?

Kandy
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka bezienswaardigheden top 10
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl