bijzondere plaatsen > Sri Lanka > Polonnaruwa

POLONNARUWA

SRI LANKA

Polonnaruwa is een van de oude hoofdsteden van Sri Lanka. Het was de hoofdstad van het rijk van koning Parakramabahu. Hij was een vooruitstrevende koning die een groot stuwmeer liet aanleggen en diverse irrigatiekanalen. De koning zorgde ervoor dat de stad zich verder kon ontwikkelen.

Bij een bezoek aan de stad kun je diverse oude resten van paleizen bekijken, zie je metershoge Boeddha’s, oude tempels en stupa’s. Hoewel veel van de oude tempels grotendeels verwoest zijn wordt nog steeds wel verwacht dat je de schoenen uitdoet. De versieringen op veel tempels zijn prachtig.

 

In de 19e eeuw werd de totaal overwoekerde koningsstad herontdekt door de Britten. Vanaf 1982 staat de stad op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het leukste is om Polonnaruwa op de fiets te bezoeken. ruime en rustige wegen zijn erg geschikt om per fiets van tempel naar tempel te peddelen.

 
Meer informatie?

Polonnaruwa
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka bezienswaardigheden top 10
winterzon in Sri Lanka

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl