ANDALUSIň / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen in AndalusiŽ

AndalusiŽ is een van de autonome regioís van Spanje en is gelegen in het zuiden van het land. AndalusiŽ is en gebied met een rijke geschiedenis en een sterke eigen cultuur. Een regio die ieder jaar vele toeristen trekt. De kust is geliefd vanwege zijn grote badplaatsen en mooie stranden. Ook in de wintermaanden is het hier nog heerlijk zacht weer. De binnenlanden van AndalusiŽ kenmerken zich door prachtige kleine dorpjes, mooie oude steden en prachtige natuur.

 

AndalusiŽ is een regio met een rijke geschiedenis. Het waren de Romeinen die de regio als eerste tot grote bloei brachten. Rome was sterk onafhankelijk van de mijnbouw rondom de hoofdstad van de provincie, Cordoba, het huidige Cordoba. De Romeinse brug in Cordoba en het theater in Malaga zijn hier nog mooie overblijfselen. In de 8e eeuw veroverde de Moren de regio. Ook zij lieten een grote stempel achter op AndalusiŽ. Overal vind je hier nog forten en prachtige paleizen. Het Alhambra en de Mezquita zijn prachtige voorbeelden van Moorse bouwkunst. Bij het samen komen van de koninkrijken CastilliŽ en Aragon werden ook de laatste Moren uit AndalusiŽ verdreven. In 1492 viel de laatste Moorse vesting. De belangrijkste periode voor de geschiedenis van AndalusiŽ start eigenlijk hierna. AndalusiŽ kent door de reizen naar de diverse Spaanse kolonies een enorme groei en rijkdom. Steden als Sevilla en Malaga ontpoppen zich als belangrijke steden. Wie op zoek is naar bijzondere plaatsen kan in AndalusiŽ zijn hart ophalen. Er zijn prachtige musea te vinden, Picasso is in AndalusiŽ geboren, maar ook vele bijzondere paleizen, forten en andere historische bouwwerken.

Bijzondere plaatsen in AndalusiŽ

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in AndalusiŽ bewonderen:
 
Plaza de Toros in Ronda
Puente Nuevo
Cůrdoba > AlcŠzar de los Reyes Cristianos
Cůrdoba > Juderia
Cůrdoba > Medina Azahara
Cůrdoba > Mezquita
Cůrdoba > Palacio Museo de Viana
Cůrdoba > Torre de la Calahorra
Granada > AlbaicŪn
Granada > Alhambra
Granada > Generalife
Granada > Klooster van HiŽronymus
Malaga > Alcazaba de MŠlaga
Malaga > Catedral de la Encarnaciůn
Malaga > Mercado Central Atarazanas
Malaga > Museo Interactivo de la Mķsica
Sevilla > Barrio Santa Cruz
Sevilla > Kathedraal van Sevilla
Sevilla > Plaza de EspaŮa
Sevilla > Plaza de Toros
Sevilla > Real AlcŠzar

Bijzondere plaatsen in Spanje

AndalusiŽ ligt in Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER ANDALUSIň

5x zien & doen in AndalusiŽ
AndalusiŽ bezienswaardigheden top 10
AndalusiŽ informatie
AndalusiŽ top 10
AndalusiŽ voor beginners
mooiste dorpjes in AndalusiŽ

ANDALUSIň WEER & KLIMAAT

Spanje klimaatinfo

ANDALUSIň OP STARTPAGINA.NL

Andalucia startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl