bijzondere plaatsen > Spanje > Malaga > Mercado Central Atarazanas

MERCADO CENTRAL ATARAZANAS

MALAGA

Deze overdekte markt in Malaga is een feest voor iedereen die van lekker mediterraan eten houdt. De markt werd gebouwd in de 19e eeuw op de plaats waar eerst een overdekte markt in Moorse stijl stond. Die oude stijl werd wel enigszins in ere gehouden door de bouw van een poort in islamitische stijl de Puerta Nazari.

De Mercado is enigszins verdeeld in drie stukken. In een gedeelte wordt vooral vis verkocht. Zorg dat je hier vroeg bij bent om de mooiste stukken vis te pakken te krijgen of om de mooiste vissen te zien. De vissers brengen hun vangst vroeg aan land. Zeeduivel, krab, kreeft en allerlei soorten schelpen zijn hier te krijgen. In de andere stukken vind je de groenten en het vlees.

 

Alles wat in Nederland niet gegeten wordt ligt hier vrolijk uitgesteld. Varkensoren, tong, nieren, een staart. Je kunt er zelfs complete speenvarkens kopen. Daarnaast hangen er heerlijke worsten en specialiteiten uit Spanje zoals de speciale Butifara. Het leuke van de markt is dat er op de hoeken diverse plekken zijn waar je al dit lekkers ook kunt proeven met een glaasje wijn.

 
Meer informatie?

Mercado Central Atarazanas
Malaga voor beginners
Malaga informatie
Malaga in één dag

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl