bijzondere plaatsen > Spanje > Granada > Albaicín

ALBAICIN

GRANADA

Wie van smalle straatjes en sfeervolle pleintjes houdt die komt in Granada helemaal aan zijn of haar trekken. De oude Moorse wijk Albaicín voldoet helemaal aan dit romantische plaatje. Niet voor niets dat Albaicín veel genoemd wordt als één van de absolute must-do's van Granada. Albaicín staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst.

Wie enigszins durft om zonder kaart of app op stap te gaan door Albaicín die kan via het doolhof van straatjes en pleinen op prachtige plekken terechtkomen. Vooral het verlaten van de wegen waar ook auto's kunnen rijden brengt je op de leukste plekjes in Albaicín. Kenmerkend voor de wijk zijn de vele witgekalkte huizen.

 

Omdat Albaicín op een heuvel gebouwd is die direct ten noorden van het wereldberoemde Alhambra ligt heb je vanaf verschillende plekken in Albaicín een bijzonder goed uitzicht op deze middeleeuwse fortificatie. Het meest populaire uitzichtpunt is Mirador San Nicolás dat zich voor de gelijknamige kerk bevindt.

 
Meer informatie?

Albaicín
Granada weer & klimaat
Granada bezienswaardigheden
Granada voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl