bijzondere plaatsen > Spanje > Sevilla > Real Alcázar

REAL ALCAZAR

SEVILLA

Het Alcázar Real de Sevilla is het middeleeuwse koninklijke paleis dat sinds de veertiende eeuw in het centrum van Sevilla staat. Het paleis is gebouwd op de plek waar ooit achtereen een Romeins fort, een Visigotisch fort en uiteindelijk een Moors paleis heeft gestaan. Koning Peter I van Castilië heeft het huidige paleis laten bouwen.

Opvallend is dat het paleis een Moors uiterlijk heeft, ondanks het feit dat het pas na de Moorse periode gebouwd is. Dat komt omdat de koning ervoor gekozen heeft om gebruik te maken van Moorse architecten en bouwers. Hierdoor is er een uniek bouwwerk ontstaan dat tegenwoordig duizenden bezoekers per dag versteld doet staan door haar schoonheid.

Erg fraai is de Patio de las Doncellas. In deze binnentuin staat een langwerpige vijver centraal. Rondom de patio zijn prachtige gedecoreerde gaanderijen aangelegd. Wie het Real Alcázar wil bezoeken die moet vaak rekenen op lange wachtrijen bij de kassa. Het vooraf aanschaffen van entreekaarten via internet is daarom aan te raden.

 
Meer informatie?

Real Alcázar
Real Alcázar
Sevilla bezienswaardigheden
Sevilla voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl