bijzondere plaatsen > Spanje > Granada > Klooster van HiŽronymus

KLOOSTER VAN HIňRONYMUS

GRANADA

Niet lang nadat Granada een overwegend katholieke stad werd, werd het Klooster van HiŽronymus van de stad Santa Fe naar Granada verhuisd. De bouw van het in Renaissancestijl gebouwde hiŽronymietenklooster startte in 1504. Sinds de bouw is er sprake van een periode van verval geweest, maar begin 20e eeuw is het klooster gerestaureerd.

Als je het Monasterio de Jerůnimo bezoekt kun je diverse vertrekken, de fraaie binnentuin en het absolute hoogtepunt van het klooster bezoeken. Dat is de kloosterkerk die vooral indruk maakt door het altaar waarachter een immens en absoluut fraai altaarstuk te bewonderen is. Pablo de Rojas is grotendeels verantwoordelijk voor het altaarstuk.

 

Tijdens je bezoek aan het Klooster van HiŽronymus kun je een aantal vertrekken bezoeken die aan de kloostergangen gelegen zijn, zoals het refectorium. Als je een Alhambra Card gekocht hebt dan kun je het klooster gratis bezoeken. Anders moet je een vrij kleine entree betalen om te genieten van dit eeuwenoude klooster.

 
Meer informatie?

Klooster van HiŽronymus
Granada in 12 uur
Granada bezienswaardigheden
Granada voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl