bijzondere plaatsen > Spanje > AndalusiŽ > Puente Nuevo

PUENTE NUEVO

ANDALUSIň

De Puente Nuevo in Ronda is een van de drie bruggen in Ronda die de Tajo kloof met daarin de GuadalevŪn rivier overspant. De brug uit de 18e eeuw heeft een klassieke bouwstijl met 4 ronde bogen. Boven de middelste boog is een klein balkon bevestigd met daarboven een klassieke timpaan.

De ruimtes in de brug werden vroeger gebruikt als gevangenis. In een van de boeken van de schrijver Hemingway, die in Ronda leefde, vertelt hij over de gevangenen die van de brug af werden gegooid tijdens de burgeroorlog. De bouw van de brug duurde daarom langer dan verwacht. Door de grote hoogte was het gevaarlijk werken.

 

Ook de architect van de brug zelf, Aldehuela, verloor hier zijn leven. Naar verluid verloor hij zijn evenwicht toen hij naar zijn hoed greep toen deze werd afgeblazen op de brug. Ook hij stortte naar beneden het ravijn in. De Ponte Nuevo is een van de meest gefotografeerde bruggen van Spanje.

 
Meer informatie?

Puente Nuevo
Ronda
Ronda klimaatinfo
AndalusiŽ bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl