bijzondere plaatsen > Spanje > Córdoba > Palacio Museo de Viana

PALACIO MUSEO DE VIANA

CORDOBA

Het Palacio de los Marqueses de Viana is een paleis-museum in de wijk Santa Marina in Córdoba. Het paleis wordt vooral vaak Palacio Museo de Viana genoemd, omdat het tegenwoordig vooral een museumfunctie heeft. Dit is één van de beste plekken in Córdoba om fraaie voorbeelden te zien van de patio's waar de stad zo bekend om staat.

Hoewel men denkt dat de geschiedenis van het bouwwerk in de 14e eeuw begint, weet men wel zeker dat er sprake was van bebouwing in de 15e eeuw met Gomez Suarez de Figueroa als eerste bewoner. Sinds die tijd is het Palacio de Viana steeds verder uitgebreid. De laatste toevoegingen stammen uit de twintigste eeuw.

 

Als bezoeker kun je door verschillende ruimtes van het voormalige paleis lopen. Dé attractie van het Palacio Museo de Viana is de wandelroute die je langs twaalf verschillende patio's brengt. Deze binnenplaatsen zijn kenmerkend voor Córdoba en het mooie van deze plek is dat je twaalf totaal verschillende patio's binnen één museum kunt bewonderen.

 
Meer informatie?

Palacio Museo de Viana
Córdoba fotoreportage
Córdoba bezienswaardigheden
Córdoba voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl