bijzondere plaatsen > Spanje > Sevilla > Barrio Santa Cruz

BARRIO SANTA CRUZ

SEVILLA

De allerleukste wijk van de stad Sevilla is absoluut Barrio Santa Cruz. Hier vind je oude kronkelende straatjes, sfeervolle pleintjes en niet te vergeten een groot aantal gezellige tapasbars. Veel straten en pleinen zijn autovrij, waardoor je als voetganger in alle rust de mooiste plekjes binnen de historische wijk kunt verkennen.

Barrio Santa Cruz is van oorsprong een Joodse wijk die haar oorsprong vind in de middeleeuwen. In het toen overwegend Arabische Sevilla woonden de Joden in deze wijk. In het jaar 1248 veroverden de katholieke Castillianen Sevilla en verdreven ze de Moorse overheersers. Ook de Joden werden verjaagd, tenzij ze zich bekeerden tot het katholieke geloof.

 

Kenmerkend voor Barrio Santa Cruz is dat de straatjes vaak nauw tot zeer nauw zijn. De reden hiervoor is vooral praktisch, want het maakt het iets gemakkelijker om de hitte die hier in de zomer heerst tegen te houden. Door de smalle straten kan de zon de huizen en de openbare plekken lastiger bereiken wat de hitte iets draaglijker maakt.

 
Meer informatie?

Barrio Santa Cruz
Barrio Santa Cruz
Sevilla bezienswaardigheden
Sevilla voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl