bijzondere plaatsen > Spanje > Granada > Alhambra

ALHAMBRA

GRANADA

Met 2,5 miljoen bezoekers per jaar is het Alhambra het drukst bezochte fort van Spanje en misschien wel van heel Europa. Deze in uitstekende staat verkerende middeleeuwse fortificatie is voor veel binnen- en buitenlandse toeristen de belangrijkste reden om een bezoek aan de Andalusische stad Granada te brengen.

De oorsprong van het Alhambra stamt uit de negende eeuw, toen de Moren een klein fort bouwden op de restanten van oudere Romeinse fortificaties. In de loop der jaren is het Alhambra enorm uitgebreid, vooral tijdens de Nasridische dynastie in de late middeleeuwen en in opdracht van Keizer Karel V in het begin van de zestiende eeuw.


VERMIJD DE WACHTRIJEN !!!

RESERVEER HIER JE ALHAMBRA ENTREETICKETS

De vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst en de belangrijke historische waarde van het Alhambra zorgen voor een enorme populariteit. Het vooraf reserveren van entreetickets is dan ook absoluut aan te raden vanwege de door UNESCO bepaalde quota voor het aantal bezoekers. Trek voor een bezoek aan het Alhambra tenminste 3 uur uit.

 
Meer informatie?

Alhambra
Alhambra
Granada bezienswaardigheden
Granada voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl