bijzondere plaatsen > Spanje > Córdoba > Judería

JUDERIA

CORDOBA

De oude Joodse wijk van Córdoba, de Judería, vormt een belangrijk deel van de historische binnenstad van Córdoba. Deze wijk kenmerkt zich door nauwe straatjes, kleine en soms grotere pleinen en door de aanwezigheid van een synagoge uiteraard. In de wijk vind je tegenwoordig ook veel toeristenwinkeltjes en tapasbars.

Judería was eeuwenlang de plek waar Joden vreedzaam naast de Moren leefden. Aan dit tijdperk kwam een einde nadat Córdoba in katholieke handen kwam en de duizenden moslims en Joden konden kiezen. Ze moesten zich bekeren tot het katholieke geloof of anders moesten ze Córdoba verlaten. Judería was ineens geen Joodse wijk meer.

 

Tegenwoordig is Judería één van de populairste delen van de stad. Wil je alles over de Joodse wijk en het verleden weten dan is het een aanrader om een wandeling door Judería met een ervaren gids te maken. Die weet veel te vertellen over specifieke plekjes in de wijk. De belangrijkste bezienswaardigheid, de Mezquita, staat overigens ook in Judería.

 
Meer informatie?

Judería
Córdoba in 12 uur
Córdoba bezienswaardigheden
Córdoba voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl