bijzondere plaatsen > Spanje > Córdoba > Alcázar de los Reyes Cristianos

ALCAZAR DE LOS REYES CRISTIANOS

CORDOBA

Het Alcázar van Córdoba heet voluit het Alcázar de los Reyes Cristianos. Dit kasteel staat in het oude centrum van de Andalusische stad Córdoba. Oorspronkelijk stond hier in de vroege middeleeuwen een Visigotisch fort dat in de veertiende eeuw plaats heeft moeten maken voor het huidige kasteel.

In 1328 begon Alfons XI van Castilië met de bouw van het Alcázar de los Reyes Cristianos op de overblijfselen van het oude fort. Een historisch moment in het kasteel is de ontmoeting van ontdekkingsreiziger Christopher Columbus met de Spaanse koning en koningin voor een uitgebreid overleg als voorbereiding op de reis waarbij hij Amerika ontdekte.

 

Als bezoeker kun je tegen betaling een deel van het Alcázar de los Reyes Cristianos bezoeken. Hoogtepunten zijn het uitzicht vanaf één van de kasteeltorens en vooral het bezoek aan de zeer mooi aangelegde kasteeltuinen. Die waren vroeger overigens veel groter, maar hebben deels plaats moeten maken voor de groeiende stad Córdoba.

 
Meer informatie?

Alcázar de los Reyes Cristianos
Córdoba in 12 uur
Córdoba bezienswaardigheden
Córdoba voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl