bijzondere plaatsen > Spanje > Malaga > Catedral de la Encarnación

CATEDRAL DE LA ENCARNACIÓN

MALAGA

De Catedral de la Encarnación is de kathedraal van de stad Malaga. De kathedraal is een mix van verschillende bouwstijlen en kunstwerken uit diverse eeuwen. De bouw starten in 1528 nadat de Moren de stad malaga hadden verlaten. De bouw duurde in totaal zo’n 250 jaar.

De buitenkant van de kerk is voornamelijk renaissance te nomen. Er is veel gebruik gemaakt van zuilen, timpanen en romaanse ramen. De vele versierselen zorgen ook voor enkele barokke kenmerken. De kerk heeft twee torens waarvan er een door geldgebrek nooit af kwam. De andere toren is zo’n 84 meter hoog.

 

Het interieur in de kerk is prachtig en erg overdadig versierd. De zuilen zijn met gouden verf beschilderd en ook de koepel boven het altaar is prachtig versierd. De koorbanken zijn van decoratief houtsnijwerk. In de gehele kathedraal vind je vele kapellen. In de kapellen is zowel impressionistische als middeleeuwse kunst te zien, soms direct naast elkaar.

 
Meer informatie?

Catedral de la Encarnación
Malaga voor beginners
Malaga informatie
Malaga bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl