bijzondere plaatsen > Spanje > Sevilla > Kathedraal van Sevilla

KATHEDRAAL VAN SEVILLA

SEVILLA

De Catedral de Santa María de la Sede is een opvallend bouwwerk in het centrum van Sevilla waar amper serieuze hoogbouw voorkomt. De Kathedraal van Sevilla is een groot katholiek kerkgebouw dat 127 bij 83 meter groot is en een hoogte heeft van 43 meter. De bijbehorende klokkentoren Giralda is 97 meter hoog.

De Kathedraal van Sevilla was van oorsprong een Moorse moskee. Na het verdrijven van de Moren in 1248 deed de voormalige moskee dienst als kathedraal. Pas in de vijftiende eeuw werd er een nieuwe gotische kathedraal gebouwd waarbij er slechts enkele elementen van het originele bouwwerk bewaard gebleven zijn.

 

Binnen de kathedraal kun je uiteenlopende kunstwerken bewonderen zoals glasschilderingen, houtsnijwerken, schilderijen en beelden. De Giralda mag gezien worden als één van de mooiste klokkentorens ter wereld. De Giralda was oorspronkelijk een islamitische minaret. Na de bouw in de 12e eeuw was het de hoogste minaret ter wereld.

 
Meer informatie?

Kathedraal van Sevilla
Kathedraal van Sevilla
Sevilla bezienswaardigheden
Sevilla voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl