bijzondere plaatsen > Spanje > Córdoba > Torre de la Calahorra

TORRE DE LA CALAHORRA

CORDOBA

Op de linkeroever van de rivier Guadalquivir staat de Torre de la Calahorra. De letterlijke vertaling is 'de eenzame toren' wat een juiste benaming is als je kijkt hoe de stenen toren gesitueerd is. Torre de la Calahorra is in de veertiende eeuw gebouwd in opdracht van Hendrik II van Castilië als een verdedigingstoren bij Puente Romano.

Je kunt de Torre de la Calahorra tegen betaling bezoeken. In de toren is het Museo Vivo de al-Andalus gevestigd. Dit museum laat je door middel van diverse opstellingen en een audiogids kennis maken met het leven ten tijde van het rijk al-Andalus. Als je alles netjes afluistert dan ben je ongeveer een uur zoet in het museum.

 

Via een wenteltrap kun je naar het dak van de toren. Van hieraf heb je een heel mooi uitzicht op de Romeinse brug (Puente Romano) en op het verderop gelegen Mezquita. Wie geen trappen kan lopen die kan helaas niet van dit uitzicht genieten, want er is geen lift aangelegd die je naar het dakterras kan brengen.

 
Meer informatie?

Torre de la Calahorra
Córdoba fotoreportage
Córdoba informatie
Córdoba voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl