bijzondere plaatsen > Spanje > Córdoba > Medina Azahara

MEZQUITA

CORDOBA

De Mezquita, wat letterlijk 'moskee' betekent, is veruit de belangrijkste bezienswaardigheid van Córdoba. Het unieke aan het bouwwerk is dat het oorspronkelijk een moskee is die tijdens het Moorse tijdperk gebouwd werd, waarna een deel van de moskee omgebouwd is tot een katholieke kathedraal nadat de Moren verdreven zijn.

De Mezquita werd gebouwd tussen 784 en 987. De verbouwing tot kathedraal vond plaats in de zestiende eeuw. Grote delen van de moskee zijn echter intact gelaten, inclusief de mihrab en een groot deel van de oorspronkelijk twaalfhonderd zuilen. De kathedraal is centraal in het hart van de Mezquita gebouwd, de rest ziet er vooral nog als een moskee uit.


SKIP THE LINES
RESERVEER HIER JE MEZQUITA ENTREETICKETS

Als je de Mezquita wilt bezoeken dan kan dat tussen 08:30 en 09:30 uur gratis, maar dan kun je de kathedraal in het midden niet bezoeken. Vanaf 10:00 uur kun je de gehele Mezquita bezoeken tegen betaling. Omdat de vraag naar deze entreetickets groot is kun je het beste vooraf je kaartjes alvast via internet kopen.

 
Meer informatie?

Mezquita
Córdoba fotoreportage
Córdoba bezienswaardigheden
Córdoba voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl