bijzondere plaatsen > Spanje > Granada > Generalife

GENERALIFE

GRANADA

De Nasridische sultans lieten in de veertiende eeuw een prachtig zomerpaleis bouwen op dezelfde heuvel waar het Alhambra al aanwezig was. Onder de Arabische naam Jannat al-'Arif ('Tuin van de architect') is er een zomerverblijf neergezet waar tegenwoordig dagelijks duizenden bezoekers zichtbaar van genieten.

Als mooiste element van het Generalife, zoals het zomerpaleis tegenwoordig genoemd wordt, mag de Patio de la Acequia gezien worden. De lange vijver omringd door kleurrijke bloemen en planten is van een onbeschrijflijke schoonheid. Deze binnentuin wordt als een van de fraaiste voorbeelden gezien van middeleeuwse patio's.

 

Het paleis zelf telt tal van Arabische stijlkenmerken. Vanaf het Generalife heb je een zeer goed uitzicht op het Alhambra zelf, maar ook op de witgekalkte huisjes van de middeleeuwse wijk Albaicín die ten noordwesten van het Generalife ligt. Voor goed een bezoek aan het Generalife mag je toch wel een uur uittrekken.

 
Meer informatie?

Generalife
Granada in 12 uur
Granada bezienswaardigheden
Granada voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl