bijzondere plaatsen > Spanje > Sevilla > Plaza de Toros

PLAZA DE TOROS

SEVILLA

La Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballerķa de Sevilla is de plek in Sevilla waar stierengevechten gehouden worden. Het is de grootste en bekendste arena van Spanje. In totaal kunnen zo'n twaalfduizend toeschouwers hier het traditionele stierenvechten bekijken. Per seizoen zijn er gemiddeld twintig dagen waarop er gevechten gehouden worden.

Het seizoen start vlak voor Pasen en duurt tot half oktober. Dit is de warmste periode van het jaar, waardoor de plaatsen in de schaduw veel populairder zijn dan de plekjes in de zon. Mocht er plek zijn dan betaal je voor een kaartje minstens zo'n 20-30 euro. Bij de beste matadors kunnen de prijzen oplopen tot ruim boven de honderd euro.

 

Je kunt de Plaza de Toros ook bezoeken zonder naar stierengevechten te kijken. Tegen betaling kun je een kijkje nemen in de arena. Onder begeleiding van een gids die ook Engels spreekt breng je dan ook een bezoek aan het bijbehorende museum waar je alles leert over deze mooie arena en over de traditie van het stierenvechten in het algemeen.

 
Meer informatie?

Plaza de Toros
Sevilla top 10
Sevilla bezienswaardigheden
Sevilla voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl