bijzondere plaatsen > Spanje > AndalusiŽ > Plaza de Toros in Ronda

PLAZA DE TOROS IN RONDA

ANDALUSIň

Ronda was in de achtiende-eeuw een bloeiende handelsstad met een steeds rijker wordende middenklassen. Het stierenvechten was bij de nieuwe rijken een populair tijdverdrijf. In 17894 werd er met geld van de plaatselijke bevolking dan ook een Plaza de Toros gebouwd. De arena is nog steeds in gebruik. Vier maal per jaar worden er stierenvechten gehouden.

Het grootste gedeelte van het jaar is de Plaza de Torros een museum. Het gebouw heeft een mooie oude inrichting. De tribunes zijn van steen en zijn met mooi houtsnijwerk in de balken versierd. Bij een bezoek loop je door de catacomben van de arena waar een museum is gevestigd.

 

In de Palaza de Toros mag je ook een kijkje nemen achter de schermen in de verblijven van de dieren en rondlopen in de arena zelf. Er staan natuurlijk geen echte stieren , maar je kunt goed zien hoe met een ingenieus systeem van katrollen de verschillende stieren worden losgelaten.

 
Meer informatie?

Plaza de Toros in Ronda
Ronda
AndalusiŽ top 10
AndalusiŽ bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl