bijzondere plaatsen > Spanje > Córdoba > Medina Azahara

MEDINA AZAHARA

CORDOBA

Op ongeveer zeven kilometer afstand van het oude centrum van Córdoba staat de oude Arabische paleisstad Madīnat az-Zahrā, wat in het Nederlands Medina Azahara heet. De ruïnes van de gefortificeerde oude stad bieden de bezoekers een goed beeld van hoe het leven er hier uitgezien moet hebben.

Medina Azahara is gebouwd in opdracht van de Moorse kalief Abd al-Rahmān III bin Muhammad bin ‘Abd Allāh. De bouw startte in het jaar 936 en duurde ongeveer veertig jaar. De prachtige paleisstad is aan het begin van de elfde eeuw helaas grotendeels vernietigd na het uiteenvallen van het kalifaat.

 

In de loop der eeuwen werd de stad begraven en pas begin 20e eeuw werd Medina Azahara door archeologen opgegraven. Tegenwoordig kun je ongeveer tien procent van de oorspronkelijke stad bezoeken. De entree is gratis voor inwoners van de EU, maar je moet wel verplicht (en tegen betaling) met de bus van de parkeerplaats naar de ruïnes reizen.

 
Meer informatie?

Medina Azahara
Córdoba in 12 uur
Córdoba bezienswaardigheden
Córdoba voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl