bijzondere plaatsen > Spanje > Malaga > Alcazaba de Málaga

ALCAZABA DE MÁLAGA

MALAGA

Het Alcazaba de Málaga is een voormalig Moors fort dat tegen een heuvel is gebouwd. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht op de haven van Malaga, de historische binnenstad en de Middellandse Zee. Het fort bestaat uit verschillende delen die zo goed als allemaal bezocht kunnen worden.

Het mooiste deel van het Alcazaba de Málaga is te vinden tussen de oude kasteelmuren. Hier is namelijk het oude Moorse paleis te vinden dat voor een groot deel nog in een uitstekende staat verkeerd. Zo zijn er meerdere versierde poorten zuilen en kamers te vinden. Een deel van deze kamers worden nu gebruikt als expositieruimten.

 

Om in het Moorse paleis te komen moet je via een wirwar van smalle paadjes en trappen je weg naar boven vinden. Je komt onderweg langs enkele mooi aangelegde tuinen en waterpartijen. Het mooiste uitzicht over Malaga heb je vanaf het balkon in het Moorse paleis. Om het Alcazaba de Málaga te kunnen bezoeken moet je een kleine entree betalen.

 
Meer informatie?

Alcazaba de Málaga
Malaga voor beginners
Malaga in 12 uur
Malaga bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl