bijzondere plaatsen > Spanje > Sevilla > Plaza de España

PLAZA DE ESPANA

SEVILLA

In 1929 (en een deel van 1930) werd in Sevilla de Exposición General d'España gehouden. Deze wereldtentoonstelling heeft geleid tot het aanleggen van de Plaza de España waar het hoofdgebouw van de tentoonstelling kwam te staan. Dit Spaanse paviljoen is tegenwoordig één van de fraaiste gebouwen van Sevilla.

De gebouwen staan in de vorm van een halve cirkel om het plein heen. De architectuur is een mix van renaissance met duidelijk Moors-Andalusische invloeden. Fraai element zijn de door middel van Andalusische tegeltjes (azulejo's) gemaakte tegelmozaïeken die de Spaanse provincies inclusief hun wapenschild vertegenwoordigen.

 

Je kunt het water op Plaza de España verkennen met een roeibootje. Vooral in de weekeindes is dit erg populair onder families met kinderen. Je kunt Plaza de España ook vanuit de binnenstad bezoeken met de kenmerkende paardenkoetsjes die vanaf de Kathedraal van Sevilla vertrekken. De gebouwen zelf zijn tegenwoordig overheidskantoren.

 
Meer informatie?

Plaza de España
Plaza de Espana
Sevilla bezienswaardigheden
Sevilla voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl