OOSTENRIJK

BIJZONDERE PLAATSEN

Oostenrijk

Oostenrijk is een land dat gelegen is in het centrale deel van Europa. Door deze ligging is het gebied waar tegenwoordig de republiek Oostenrijk te vinden is vaak overheerst door anderen zoals de Romeinen, de Beieren, de Hunnen en de Franken. Vanaf de dertiende eeuw werd Oostenrijk zelf een Europese grootmacht toen de Habsburgers hier aan de macht kwamen. Zij breidden hun monarchie tot ver buiten de hedendaagse landsgrenzen van Oostenrijk uit. Deze langdurige periode van macht en rijkdom heeft Oostenrijk een groot aantal mooie paleizen, romantische steden en schilderachtige middeleeuwse dorpen gebracht, die tegenwoordig nog een enorme aantrekkingskracht op bezoekers uit binnen- en buitenland heeft.

Oostenrijk is ook nog eens gezegend met een adembenemend mooi landschap. De vele bergen, heuvels, dalen, meren, bossen en uitgestrekte grasweides zorgen voor prachtige plaatjes die menig toerist in vervoering brengt.

De combinatie van bergen en sneeuwval in de wintermaanden maakt van Oostenrijk ook een prima wintersportbestemming. Al jarenlang is het land één van de belangrijkste skibestemmingen voor mensen die afkomstig zijn uit Duitsland, Hongarije, Nederland en Vlaanderen.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Oostenrijk

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Oostenrijk. Het bergachtige Oostenrijk biedt veel bijzondere plaatsen zoals historische steden, beroemde musea, indrukwekkende paleizen, idyllische bergdorpjes en een enorme schat aan prachtige natuur. Nederlandse toeristen weten Oostenrijk zeer goed te waarderen als vakantiebestemming. Hun interesses zijn zeer uiteenlopend: van skibestemming tot aan stedentrip en van wandelbestemming tot aan een plek om te genieten van de lokale gastronomie.

Voor Oostenrijk hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Oostenrijk:

bijzondere plaatsen in Innsbruck
bijzondere plaatsen in Wenen

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN OOSTENRIJK

Innsbruck > Dom van Innsbruck
Innsbruck > Schloss Ambras
Oostenrijk > Dachstein
Oostenrijk > Hohensalzburg
Oostenrijk > Schafberg
Oostenrijk > Wolfsklamm kloof
Wenen > Albertina
Wenen > Demel
Wenen > Donau City
Wenen > Donauturm
Wenen > Figlmüller
Wenen > Hofburg
Wenen > Hundertwasser Haus
Wenen > Karlskirche
Wenen > Kerstmarkten van Wenen
Wenen > Kunsthistorisches Museum
Wenen > Prater
Wenen > Schloss Belvedere
Wenen > Schloss Schönbrunn
Wenen > Stephansdom
Wenen > Volksgarten

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Gambia?

Oostenrijk informatie
Oostenrijk informatie
Oostenrijk voor beginners

mooiste dorpjes van Oostenrijk

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl