bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Wenen > Karlskirche

KARLSKIRCHE

WENEN

De Wiener Karlskirche is een fraai stukje architectuur uit de eerste helft van de achttiende eeuw. Johann Bernhard Fischer von Erlach won de wedstrijd die was uitgeschreven voor dit ontwerp. Zijn rivaal, Johann Lucas von Hildebrandt had het nakijken. Uiteindelijk werd de Karlskirche zijn meesterwerk.

De klassieke oriŽntatie van Fischer von Erlach komt zeker ook terug in de Karlskirche. In de koepel zijn prachtige frescoís te ontdekken over hoop, geloof en liefde. En ook het koor en de oratoria zijn voorzien van schitterende details. Aan de buitenzijde zijn met name de twee Romeins ogende zuilen opvallend aanwezig.

 

Wanneer je niet echt een liefhebber bent van religieuze kunst of architectuur, kunnen we je toch van harte aanbevelen om een bezoek te brengen aan de Karlskirche. Middels een panoramalift en een aantal treden in de kerk kun je gemakkelijk naar boven, alwaar je getrakteerd wordt op een waanzinnig uitzicht over de stad.

 
Meer informatie?

Karlskirche
Wenen tips
Wenen bezienswaardigheden
Wenen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl