bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Wenen > Donau City

DONAU CITY

WENEN

Het moderne zakelijke deel van Wenen staat sinds 1996 ook wel bekend als Donau City. Dit stadsdeel aan de linker oever van de Donau kenmerkt zich door hoge moderne bouwwerken zoals de DC Towers, Tech Gate Vienna en de Andromeda Tower. De laatst genoemde was het eerste hoge gebouw in Donau City.

Het grootste deel van Donau City bestaat uit commerciŰle gebouwen en wooncapaciteit. Slechts een tiende deel is gereserveerd voor culturele en recreatieve doeleinden. Maar het is natuurlijk nog steeds in ontwikkeling. Inmiddels is er behalve moderne architectuur ook genoeg te beleven en te ontdekken.

 

In het naast gelegen Donaupark kun je genieten van verschillende monumenten, waaronder die voor Che Guevara of JosÚ MartÝ. Maar je kunt ook een bezoek brengen aan de Donauturm of misschien maak je liever een wandeling door de Rosengarten in de buurt van het Korea Kulturhaus.

 
Meer informatie?

Donau City
Donau City
Wenen bezienswaardigheden
Wenen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl