bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Wenen > Schloss Schönbrunn

SCHLOSS SCHÖNBRUNN

WENEN

Het schitterende en fotogenieke paleis Schloss Schönbrunn is een bezienswaardigheid van Oostenrijk die je niet mag missen. Al aan het eind van de zeventiende eeuw werd er onder leiding van keizer Leopold I begonnen aan de bouw van dit uiteindelijk meer dan veertienhonderd kamers tellende paleis.

Inmiddels is Schloss Schönbrunn cultureel erfgoed van Oostenrijk wat jaarlijks door duizenden bezoekers wordt bezocht. De grootste populariteit heeft het paleis verkregen als paleis van Sissi. De keizerlijke privé vertrekken van Frans Josef en zijn Elisabeth (Sissi) zijn dan ook een wereldberoemde toeristische attractie.

 

Een rondleiding in Schloss Schönbrunn biedt je de mogelijkheid tot het bezoeken van in Roccoco stijl opgetrokken kamers, waaronder de Millionenzimmer en de Weißgoldzimmer. Maar ook ruimtes als de spiegelzaal, de porselein kamer en het landgoed van Schloss Schönbrunn zijn geheel toegankelijk.

 
Meer informatie?

Schloss Schönbrunn
Schloss Schönbrunn
Schloss Schönbrunn
Wenen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl