bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Wenen > Stephansdom

STEPHANSDOM

WENEN

De 107 meter hoge Stephansdom is één van de blikvangers in het centrum van Wenen. Het rijk gedecoreerde gotische bouwwerk valt op door de bouwstijl, het contrast met de omgeving en vooral tijdens zonnig weer door prachtige dak dat dan schittert in het zonlicht. Volgens velen is de 'Steffl' het symbool van de stad Wenen.

De Stephansdom is met dimensies van 107 meter lengte, 34 meter breedte en een hoogste punt van 136,7 meter de grootste kathedraal van Oostenrijk. De noord- en zuidtoren zijn te bezoeken. Voor de hoogste toren moet je trappen lopen, de lagere toren is ook met de lift te doen. Vanuit beiden torens heb je een mooi uitzicht over Wenen.

 

De oorspronkelijke kerk is in de 12e eeuw gebouwd. In de loop der jaren hebben uitbreidingen, verbouwingen, vernietigingen en daarop volgende restauraties het uiterlijk van de Stephansdom wel flink aangepast. Een deel van de kerk is gratis toegankelijk, maar voor de meest interessante stukken moet je entree betalen.

 
Meer informatie?

Stephansdom
Stephansdom
Wenen bezienswaardigheden
Wenen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl