bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Wolfsklamm kloof

WOLFSKLAMM KLOOF

OOSTENRIJK

Een van de mooiste wandelingen die je in Tirol kunt maken is die door de Wolfsklamm kloof. Je start vanaf het dorp Stans en loopt vervolgens gedurende ongeveer een uur naar boven. Dit gebeurt via bergpaadjes, houten paden en houten bruggen. Tijdens de wandeling wordt je getrakteerd op prachtige uitzichten binnen de kloof.

Wat de Wolfsklamm kloof zo bijzonder maakt is de verzameling aan watervallen die soms met zwaar geweld het water naar beneden laten kletteren. Hierdoor is het soms lastig om met elkaar te praten omdat het water zo'n kabaal maakt. De afwisseling van het uitzicht dat je krijgt zorgt ervoor dat er geen moment van verveling komt.

 

De kloof wordt ook wel toegangspoort tot het Karwendelgebergte genoemd. De Wolfsklamm kloof is alleen in het zomerseizoen geopend (vanaf 1 mei) en je betaalt entreegeld dat gebruikt wordt voor het onderhoud van het sinds 1901 in gebruik zijnde wandelpad. Het is een middelzware wandeling waarbij goede wandelschoenen zeker aan te raden zijn.

 
Meer informatie?

Wolfsklamm kloof
Wolfsklamm kloof
Oostenrijk informatie
Oostenrijk voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl