bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Wenen > Schloss Belvedere

SCHLOSS BELVEDERE

WENEN

Omstreeks 1714 ontving Johann Lukas von Hildebrandt de opdracht tot het ontwerpen en bouwen van een paleizencomplex. De opdracht was afkomstig van niemand minder dan de Franse generaal Eugenius van Savoye, die uiteindelijk tot gouverneur van de Oostenrijkse Nederlanden werd benoemd.

Schloss Belvedere is een paleizencomplex wat wordt onderverdeeld in Obere Belvedere en Untere Belvedere. De hoger en lager gelegen bouwwerken worden middels een prachtige tuin met vele fonteinen, een Orangerie en indrukwekkende sculpturen met elkaar verbonden.

 

Het prestigieuze Obere Belvedere is tegenwoordig ingericht met prachtige werken van onder andere Gustav Klimt, Oskar Kokoschka en Egon Schiele. Untere Belvedere, wat op ongeveer tien minuten lopen ligt, is vooral bedoeld voor tijdelijke en internationale collecties. Daarnaast zijn er ook regelmatig thematische exposities.

 
Meer informatie?

Schloss Belvedere
Schloss Belvedere
Wenen bezienswaardigheden
Wenen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl