bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Wenen > Hundertwasser Haus

HUNDERTWASSER HAUS

WENEN

Wanneer je je in de Kegelgasse te Wenen begeeft, wordt je aandacht zeer waarschijnlijk snel getrokken door het kleurrijke Hundertwasser Haus. Dit bijzonder fraai stukje architectuur is afkomstig van Friedrich Stowasser alias Friedensreich Hundertwasser, een Oostenrijkse kunstenaar en architect.

De voorliefde voor natuur en milieu komt eigenlijk in al zijn werk terug. Ook in het Hundertwasser Haus. De harmonie met de natuur is bijna een ‘must’. Omdat hij destijds in 1977 een niet gediplomeerd architect was, werd hij uiteindelijk in zijn ontwerp bijgestaan door Josef Krawina en later door Peter Pelikan.

 

Hundertwasser Haus was uiteindelijk klaar in 1986. Hundertwasser heeft getracht alles anders te doen dan de traditionele, volgens hem, zielloze woningbouw van die tijd. Volgens hem moet architectuur de ziel terug geven aan de mens. Dat hij voor vernieuwing heeft gezorgd is in ieder geval iets wat zeker is.

 
Meer informatie?

Hundertwasser Haus
Wenen tips
Wenen bezienswaardigheden
Wenen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl