bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Wenen > Kunsthistorisches Museum

KUNSTHISTORISCHES MUSEUM

WENEN

Wenen telt tientallen musea die de moeite waard zijn. En van de populairste musea is het Kunsthistorisches Museum. Dit kunstmuseum is gewijd aan klassieke kunsten en mag zich tot de belangrijkste musea wereldwijd op dit gebied rekenen. Het past in hetzelfde rijtje waar het Rijksmuseum en het Louvre in thuishoren.

Tot de collectie behoren schilderijen uit de 15e tot de 18e eeuw, fraaie voorbeelden van Europese beeldhouwkunst en verschillende vormen van kunstnijverheid. Opvallend is de grote hoeveelheid aan werken van oude meesters zoals Rubens, Pieter Bruegel de Oude, Drer en Titiaan.

 

Het gebouw op zich is ook al een bezienswaardigheid. Het eind negentiende eeuw gebouwde museum is van binnen voorzien van prachtige decoraties waaronder fraaie plafondschilderingen. Jaarlijks bezoeken meer dan anderhalf miljoen mensen het kunsthistorisch museum van Wenen.

 
Meer informatie?

Stephansdom
Stephansdom
Wenen bezienswaardigheden
Wenen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl