bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Wenen > Volksgarten

VOLKSGARTEN

WENEN

De Volksgarten is groene oase van Wenen wat aan de Ringstrasse is gelegen. De tuin wordt gezien als het eerste park van Wenen. En sinds 2001 is het onderdeel van Unesco’s werelderfgoederen. Oude details, zoals de Theseustempel en de Triton- en Nymphen fontein, bevestigen de lange geschiedenis van het park.

Inmiddels is de Volksgarten van Wenen niet meer weg te denken uit de stad. Zowel de lokale bevolking als de bezoekers van de stad genieten er immers van het groene karakter. Als de rozen in bloei staan worden alle zintuigen geprikkeld en is de Volksgarten één van populairste plekken in Wenen om van groen te genieten.

 

Opvallend detail is de centraal gelegen Theseus tempel. Deze bijna tweehonderd jaar oude Griekse tempel is een kopie van de Atheense tempel van Hephaestus. Het opvallende witte gebouw wordt tegenwoordig gebruikt voor exposities.

 
Meer informatie?

Volksgarten
Volksgarten
Wenen bezienswaardigheden
Wenen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl